Levensverzekeringen

Financiële onzekerheid na overlijden kan een drama worden voor de nabestaanden. Dat wil toch niemand?

Levensverzekeringen zijn eigenlijk best wel een lastig product voor ieder van ons. We willen eigenlijk liever niet nu al stil staan bij het overlijden van een dierbare, en dat is natuurlijk heel begrijpelijk. Toch is het een hele geruststelling om te weten dat u deze zaken goed heeft geregeld als u of uw partner onverhoopt komt te overlijden. Niemand wil immers voor onverwachte verrassingen komen te staan.

Om uw gezinsinkomen op peil te houden als één van u beiden komt te overlijden zijn er onder meer de volgende verzekeringen afsluitbaar:

  • Met een Overlijdensrisicoverzekering (ORV) kunt u uw nabestaanden goed verzorgd achterlaten. U verzekert een vast bedrag en u legt vast tot wanneer de verzekering loopt. Als u voor deze einddatum komt te overlijden, ontvangen uw nabestaanden het verzekerd bedrag.
  • Een uitvaartverzekering dekt de kosten van de uitvaart.

Nu al sparen of beleggen voor later kan ook een optie zijn...

Natuurlijk kunt u ook gewoon geld sparen voor later. Zowel via een bank als via een verzekeraar. De geldende rente speelt daarbij een grote rol en helaas is die maar heel bescheiden de laatste jaren. Wanneer u wilt inzetten op een maximaal rendement kan een deposito voor langere tijd daarom een overweging zijn. Net als beleggen in aandelen. In ieder geval bekijken wij samen met u wat de voor- en nadelen zijn en meer nog, wat persoonlijk het beste bij u past, nu maar ook op de langere termijn. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over deze onderwerpen.


Stroop Advies

Onafhankelijk, flexibel en ervaren. Bel ons voor een afspraak en ervaar het zelf!